2011-01-01

Lorraineko kixa


 













Osagaiak 8 perstonentzat


Ore purruskatua

250 gr irin
125 gr gurin
Arrautza bat
2 gr gatz
Ur pixkat
    Barnekoa 

    250/300 gr urdaiazpiko 
    200 gr gasna 
    2 arrautza eta 2 gorringo 
    40 cl esnegain 
    Biperra eta gatza
      Prestaketa

      • Lehenik, ore purruskatua egin behar duzue. 
      • Horregatik, irina laneko mahiaren gainean eman eta iturri bat egin.
      • Barnean, arrautza irabiatua eta gurin guria eman.
      • Ura eta gatzarekin nahasi.
      • Ongi nahas ezazue dena. 
      • Orea esku-ahurrarekin fresatu.
      • Orain, orea borobilez utzi.
      • Hau egin ondoren, barnekoa egin behar duzue. 
      • Horregatik, arrautzak eta gorringoak nahasi esnegaina, biperra eta gatzarekin.
      • Padera batean, urdaiazpikoa erregosi.
      • Azkenik, orea zabaldu eta tarta moldean eman.
      • Urdaiazpikoa eta gasna gehitu.
      • Eta bukatzeko, barnekoa gainean bota.
      • Labean eman, 18O°C erre 45 minutuz.

      On egin!!

      1 commentaire:

      1. Serais bien curieuse de savoir comment les basques préparent notre quiche lorraine! (parce que bien évidemment j'ai pas compris un seul mot de toute cette recette ^^ )
        Des bisous de lorraine

        RépondreSupprimer